نازعات313

آخرین نظرات
نویسندگان

نادران: لاریجانی کاری کرد که مجلس دور بخورد

پنجشنبه, ۲۵ تیر ۱۳۹۴، ۰۸:۰۳ ب.ظ

الیاس نادران نماینده مردم تهران در مجلس نیز در نطق میان‌دستور خود درباره مذاکرات خاطرنشان کرد: امروز پس از سال‌ها مذاکرات هسته‌ای متنی تنظیم و برای کشورها فرستاده شده است و مجلس هم در این رابطه به برگزاری چند جلسه غیرعلنی و دریافت اخباری رسانه‌ای از مسئولان اجرایی امضای چند بیانیه و تصویب قانونی اکتفا کرده است. وی افزود: رهبری معظم انقلاب به استناد اصول متعدد قانون اساسی از جمله اصول 4، 57، 110، 112 و 176 آنچه را مصلحت بداند از مجاری قانونی خود ابلاغ می‌کند و همواره رهنمودها و حتی ارشادات ایشان توسط مجلس متاع بوده است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مجلس بماهو مجلس در جریان جزئیات توافق در موقع خود بیش از عامه مردم قرار نداشته است و اینکه چگونه در این فرصت کوتاه امکان خواهد داشت یک متن حقوقی بین‌المللی جامع را بررسی و در مورد آن اظهار نظر کند نمی‌دانم. سابقه برخورد رئیس مجلس نشان می‌دهد که احتمالاً این بار نیز مجلس دور خواهد خورد. نادران خاطرنشان کرد: گرفتن اختیارات اساسی مجلس و تضعیف جایگاه آن به نفع هیچ‌کس نخواهد بود. کدامیک از وظایف سه‌گانه شورای عالی امنیت ملی در اصل 176 به این شورا اجازه می‌دهد اختیارات مجلس را محدود کند؟
وی افزود: مطابق اصول 77 و 125 همه موافقتنامه‌های بین‌المللی چه موقت، چه دائمی، چه داوطلبانه و چه الزامی باید به تصویب مجلس برسد و الزام و اجرای آن تنها پس از تصویب مجلس ممکن است. آنچه در ژنو، لوزان و امروز در وین مورد توافق قرار گرفته است و بعضا عملیاتی شده کی از مجلس شورای اسلامی مصوبه داشته است. عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اظهار داشت: آقای رئیس در زمان تصویب قانون هسته‌ای در موارد زیاد مواد متعدد قانون آئین‌نامه داخلی مجلس را نقض کرده است و در پاسخ به تذکراتی که داده شد گفت این سیب‌زمینی فروشی که نیست. آقای رئیس هیچ جای آئین‌نامه رعایت اصول آن را موکول به سطح اهمیت تصویب ندانسته است. دستکاری در متن مصوبه کمیسیون تغییرات غیرقانونی مکرر آن، عدم چاپ پیشنهادهای نمایندگان و اجازه ندادن به مخالفان دولت در اظهار نظر نسبت به مصوبه مجلس چه وجاهت قانونی دارد؟ نادران خاطرنشان کرد: با این اقدامات مجلس در رأس کدام امور است؟ طرف امریکایی مصوبه کنگره را چماق می‌کند بر سر طرف‌های ایرانی و اینجا از این حداقل ظرفیت‌های قانونی هم استفاده نمی‌شود.
وی خطاب به رئیس‌جمهور گفت: تهدید منتقدان به مصلحت شما نیست. یک مجلس قوی و منتقد به نفع خود شماست. ناامید کردن مردم همان قدر مذموم است که امید واهی دادن.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: معطل کردن اقتصاد کشور، فشل بودن دستگاه‌های اجرایی به خصوص در حوزه‌های تولیدی و اقتصادی و ارجاع همه امور به حل و فصل مسئله هسته‌ای و تحریم‌ها از منکراتی است که توسعه بیکاری یکی از عوارض آن است. آقای رئیس‌جمهور در دو سال دولت شما بیش از یک میلیون نفر به صورت خالص به بیکاران کشور اضافه شده است و مسئولیت آن بیش از تحریم بر سوء مدیریت حوزه‌های اجرایی است. اینکه مذاکرات هسته‌ای و اقدامات بعدی آن به چه سرانجامی خواهد رسید دخلی به راهبرد اقتصادی دولت ندارد. اتفاقاً پس از برداشتن تحریم‌های مالی تأکید بر تقویت بنیان‌های تولیدی داخلی و مؤلفه‌های اقتصاد مقاومتی و پرهیز از هدایت منابع به سمت کالاهای مصرفی وارداتی ضرورت مضاعف پیدا می‌کند.

  ذوق‌زدگی در مرحله جمع‌بندی مذاکرات هسته‌ای عاقلانه نیست
محسن صرامی نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس شورای اسلامی هم در تذکر شفاهی خود در صحن علنی مجلس، با اشاره به جمع‌بندی مذاکرات هسته‌ای میان جمهوری اسلامی ایران و 5+1 در روز گذشته گفت: ذوق زدگی در مرحله فعلی عاقلانه نیست. وی در ادامه خاطرنشان کرد: اگر دولتمردان امریکا از شعار «مرگ بر امریکا» ملت ایران ناراحتند بدانند که این شعار پاسخی به جنایات این کشور در فلسطین، سوریه، یمن و... است.

 توافق وین ایده‌آل نیست اما قابل قبول است
همچنین، منصور حقیقت‌پور عضو کمیسیون امنیت ملی نیز اظهار کرد: با تأکیدات مقام معظم رهبری در حفظ خطوط قرمز دستاوردهای نظام اسلامی در سال‌های اخیر و ایستادگی ملت ایران، توافق هسته‌ای وین به شکل قابل قبولی انجام شد تا حدود زیادی از منافع این مرز و بوم در همه عرصه‌ها حفظ و تأمین شود. وی برداشته شدن تحریم‌های اقتصادی را در کنار فعالیت سانتریفیوژها و حضور مؤثر ایران در عرصه تحقیقات هسته‌‌ای در سطوح بالاتر از نتایج مثبت این مرحله از مذاکرات و توافق اعلام کرد و افزود: با توجه به شرایط سختی که ما در مذاکرات شاهد آن بودیم ما با 5+1 به یک توافق قابل قبول دست پیدا کردیم هر چند که ایده‌آل به نظر نمی‌رسد.
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه با راهبری‌های خردمندانه و هوشمندانه مقام معظم رهبری توافق هسته‌ای در جمع‌بندی نهایی با یک شرایط مطلوبی به انجام رسید، عنوان کرد: این مذاکرات اعتماد‌سازی ایران بود هر چند این روند اعتمادسازی از سال‌های قبل آغاز شده بود اما تیم مذاکره‌کننده ما در این 22 ماه به گونه‌ای حرکت کرد تا در مطلوب‌ترین شرایط توافق به انجام برسد.
وی ‌به صراحت لهجه مسئولان امریکایی بعد از انجام این مذاکرات اشاره کرد و ادامه داد: آنها به صراحت اعلام کردند که تحریم‌ها بر جمهوری اسلامی ایران تأثیری نداشته بلکه آنها را مقاوم و ایستاده در برابر بسیاری از تهدیدها و تحریم‌ها کرده و این ملت از راهی که رفته هیچ وقت برنمی‌گردد. وی با قدردانی از تلاش تیم مذاکره‌کننده که با زیرکی تمام سعی کرد تا منطقی و عقلانی در این مذاکرات از حق و حقوق ملت ایران دفاع کند، افزود: ما در بهترین شرایط می‌توانیم از این ظرفیت در سایر عرصه‌ها نیز در رسیدن به نقطه اوج عزت و عظمت این مرز و بوم استفاده کنیم.
 
  توافق هسته‌ای حاصل مقاومت ملت ایران است
محمدرضا محسنی‌ثانی نیز با اشاره به بررسی متن توافقنامه در مدت 20 روز توسط مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: آنچه در متن‌های این توافق وجود دارد و روی آن توافق اولیه‌ای صورت گرفت که توسط ظریف و موگرینی اعلام شد، اگر بر مبنای تعریف و اعلام تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای و رئیس‌جمهور باشد، این توافق توفیقی مهم در راستای ایستادگی ملت ایران بود که بسیار ارزشمند است و باید با قاطعیت تمام آن را به رهبر معظم انقلاب و ملت ایران تبریک گفت.
وی با بیان اینکه در متن اعلام شده از سوی تیم مذاکره‌کننده و رئیس‌جمهور همه خطوط قرمز ایران رعایت شده است، تصریح کرد: در این زمینه یک نگاه تهاجمی از سوی کشورهای غربی نسبت به خطوط قرمز ایران مطرح بود که با ارشادهای رهبر معظم انقلاب و ایستادگی تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای، گفتمان و منطق جمهوری اسلامی ایران بر همه گفتمان‌های طرف‌های درگیر برتری و این پیروزی را به دست آورد. رئیس کمیته امنیت ملی مجلس با تأکید بر اینکه هنوز ما در زمینه متن توافقنامه به نتیجه قطعی نرسیده‌ایم، خاطرنشان کرد: ابعاد متن توافقنامه بر اساس توضیحات رئیس‌جمهور و قرائت تیم مذاکره‌کننده مورد بررسی قرار می‌گیرد.
محسنی ثانی با اشاره به برداشت‌های متفاوت رئیس‌جمهور امریکا از متن توافقنامه عنوان کرد: البته اوباما تعریف و برداشت متفاوتی از متن توافقنامه داشته و صحبت‌هایی را در این زمینه بیان کرده که شبیه سیاست‌بازی‌هایی بود که امریکایی‌ها در مورد توافق لوزان داشتند. وی با اشاره به برداشت‌های متفاوت امریکایی‌ها از متن توافقنامه لوزان یادآور شد: اوباما با سخنرانی خود نشان داد امریکایی‌ها مانند لوزان عمل می‌کنند و البته اگر این برداشت متفاوت بر مبنای مصرف داخلی و راضی کردن رژیم صهیونیستی باشد قابل اعتنا و اهمیت نیست. محسنی‌ثانی با اشاره به بحث‌های مطرح شده در زمینه ادعای غربی‌ها برای بازدید از اماکن نظامی جمهوری اسلامی ایران گفت: بر اساس اعلام مسئولان نظام و آنچه از ابتدا مطرح شده اجازه بازرسی از هیچ‌یک از اماکن نظامی ایران به کشوری داده نمی‌شود که البته در مورد پارچین به نظر می‌آید که انعطافی نشان داده شده که به صورت مدیریت شده و با رعایت خطوط قرمز از این سایت بازرسی‌ صورت گیرد که این انعطاف از نظر ما قابل تأمل است و باید مورد بررسی قرار گیرد.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۴/۲۵
امیر مهدوی