نازعات313

آخرین نظرات
نویسندگان

روزنامه نیویورک‌تایمز 30 ژوئن 2015 (9 تیر) در مقاله‌ای به روند واپسین لحظات اتمام ضرب‌الاجل هسته‌ای پرداخت و نوشت: آمریکا روز دوشنبه به ایران هشدار داد، توافق اولیه‌ای که دو ماه پیش در سوئیس حاصل شد، باید همچنان پایه‌ای برای توافق هسته‌ای نهایی باشد. به نظر می‌رسد، این هشدار نگرانی‌ها در میان طرف‌های آمریکایی و اروپایی را بازتاب می‌دهد که رهبر ایران تلاش می‌کند، از برخی عناصر اساسی توافق‌نامه آوریل در لوزان عقب‌نشینی کند. یک مقام ارشد آمریکایی که نخواست نامش فاش شود، گفت: «ما در رسیدن به توافق جامع که کف خواسته‌های ما را محقق کند، مسیری را پیش روی خود می‌بینیم... این مسیر پیش رو باید براساس پارامترهای لوزان باشد». وی به‌منظور ارائه پیامی قوی از دستیار خود خواست، پیام را به فارسی نیز تکرار کند.

در ادامه مقاله آمده است: آمریکا و شرکایش دیگر بر ضرب‌الاجل تعیین‌شده تأکید نمی‌کنند. باوجوداین، مقامات آمریکایی امیدوارند که توافق به نتیجه برسد تا پیش از 9 ژوئیه برای بررسی محتوایی به کنگره تحویل داده شود. یک مقام آمریکایی تشریح کرد: «کسی در مورد تمدید طولانی‌مدت گفت‌وگوها سخن نمی‌گوید». مقامات اروپایی و آمریکایی انتظار دارند، آقای ظریف روز سه‌شنبه بازگردد؛ اما مشخص نیست آیا توصیه‌هایی که وی دریافت کرده است، موجب تحقق توافق‌نامه می‌شود یا خیر؟ در نشانه‌ای که حاکی از تشدید گفت‌وگوها در روزهای آتی است، رسانه‌های ایران گزارش دادند، علی‌اکبر صالحی، ریاست سازمان انرژی اتمی ایران، آقای ظریف را در بازگشت به وین همراهی خواهد کرد. صالحی و مونیز، وزیر انرژی آمریکا که در وین است، گفت‌وگوهای سازنده‌ای در لوزان داشتند و حضورنداشتن آقای صالحی در این مدت، مانعی بالقوه بوده است. مسائل باقی‌مانده به گستره بازرسی‌ها، نوع تمهیدات برای محدودسازی توسعه سانتریفیوژهای پیشرفته‌تر پس از دهه نخست توافق، سرعت لغو تحریم‌ها و نحوه حل‌وفصل تردیدهای مربوط به فعالیت‌های هسته‌ای گذشته ایران مربوط است. 

در پایان مقاله آمده است: این مقام آمریکایی گزارش‌های مبنی‌بر تلاش آمریکا برای گفت‌وگوی مجدد درباره تأسیسات زیرزمینی فردو را رد کرد و گفت: «ما همچنان در همان نقطه‌ای هستیم که در لوزان به توافق رسیدیم»؛ اما این مقام آمریکایی از بیان این نکته که آیا آمریکا با تعدیل برخی مفاد چهارچوب لوزان در ازای اعطای برخی امتیازات جدید به طرف ایرانی موافقت می‌کند یا خیر، امتناع کرد و گفت:  «ما این درک را درباره پارامترهای لوزان ایجاد می‌کنیم و قصد گام‌گذاشتن فراتر از آن را نداریم». یک مسئله مهم و حیاتی برای ایرانی‌ها زمان تعلیق یا لغو تحریم‌های اقتصادی است؛ درحالی‌که جزئیات همچنان باید بحث و بررسی شود، به نظر می‌رسد، ممکن است ایران از یک یا دو ماه نیاز کنگره برای بررسی توافق بهره بگیرد و از زمان باقی‌مانده نیز برای تصویب قطعنامه جدید در شورای امنیت سازمان ملل استفاده کند و در عین حال، کاهش سانتریفیوژهای خود و رهایی از بیش از 9 تن اورانیوم با غنای اندک را آغاز کند. این اقدامات سرعت سازگاری ایران با معیارهای لازم برای رهایی از تحریم‌ها را افزایش می‌دهد. منصور حقیقت‌پور، عضو ارشد پارلمان ایران گفت: «این توافق درصورتی محقق می‌شود که آمریکایی‌ها به رویکرد قلدرمآبانه خود پایان دهند». درصورتی‌که توافق پس از 9 ژوئیه حاصل شود، دوره بررسی کنگره به دلیل تعطیلات دو برابر می‌شود و به 60 روز افزایش می‌یابد. مقامات آمریکایی گزارش‌های روزنامه‌های ایران را رد کردند که مطابق این گزارش‌ها باراک اوباما به‌تازگی به رهبر ایران نامه نوشته و از وی مصرانه خواسته است که رسیدن به توافق را پیگیری کند.

منبع : پایگاه بصیرت
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۴/۱۰
امیر مهدوی

قاطعیت