نازعات313

آخرین نظرات
نویسندگان

تحلیل اخبارسیاسی

چهارشنبه, ۱۰ تیر ۱۳۹۴، ۱۲:۰۲ ب.ظ


دولت ثروتمند شد:

امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی)، رهبر معظم انقلاب، روز گذشته سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه را به رئیس‌جمهور ابلاغ کردند. این سیاست‌ها بر سه پایه «اقتصاد مقاومتی»، «پیشتازی در عرصه علم و فناوری» و «تعالی و مقاوم‌سازی فرهنگی» تنظیم شده است. در نامه ابلاغی امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) به رئیس‌جمهور درباره سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه آمده است: «اتکا بر توانایی‌های انسانی و طبیعی و امکانات داخلی و فرصت‌های وسیع برآمده از زیرساخت‌های موجود در کشور و بهره‌گیری از مدیریت جهادی و روحیه انقلابی و تکیه بر اولویت‌های اساسی آمده در سیاست‌های کلی: «اصل44»، «اقتصاد مقاومتی»، «علم و فناوری»، «نظام اداری» و «جمعیت» و از همه بالاتر توکل به قدرت لایزال الهی می‌تواند ما را به رغم تمایل و اراده دشمنان عنود، با تحقق اهداف برنامه ششم در ارائه الگویی برآمده از تفکر اسلامی درزمینه پیشرفت که به کلی مستقل از نظام سرمایه‌داری جهانی است، یاری رساند».

تدوین و ابلاغ سیاست‌های کلان از دو منظر بسیار مهم است:

1- سیاست‌های کلان محصول تلاش نخبگانی است که هم دارای تخصص‌ها و تجربه‌های ارزشمند و مفید برای اداره کشور هستند و هم الزاماً یک نگرش و گرایش سیاسی ندارند؛ یعنی نتیجه چنین کار کارشناسی و جمعی بالاصاله نمی‌تواند همه آن چیزی باشد که یک تشکل سیاسی با دیدگاه‌های خاص دنبال می‌کند. این سیاست‌ها براساس کار کارشناسی برای پیشرفت کشور تدوین می‌شود و هر دولت با هر رویکرد و دیدگاه سیاسی، موظف است آن را اجرا کند.

2- بزرگ‌ترین سرمایه و راهکار دولت‌ها، سیاست‌های کلانی است که جمع متنوعی از کارشناسان آن را تهیه کرده باشند. وجود چنین سیاست‌های کلی و ارزشمندی به دولت‌ها که پیوسته درگیر امور متراکم جاری هستند، فرصت می‌دهد تا توان خود را صرف چگونگی اجرای این سیاست‌ها کنند، نه اینکه از نقطه صفر شروع به سیاستگذاری کنند که قطعاً نه فرصت آن را دارند و نه توان تخصصی آن را و برفرض اینکه بتوانند دست به چنین کاری بزنند، نمی‌توانند نظر همگان را جلب کنند و جامعیت مصالح کشور را تأمین نمایند؛ از این‌رو، دولت‌ها برای موفقیت در سطوح کلان و ماندگار باید این سیاست‌های کلی را محترم بشمارند و به اجرای دقیق آن اهتمام بورزند.


نتیجه گفت‌وگوهای هسته‌ای؛ روندها و چالش‌ها:

 پایگاه اینترنتی وال‌استریت‌ژورنال 1 ژوئیه 2015 (10 تیر) در مقاله‌ای به ابعاد تحقق توافق هسته‌ای جامع پرداخت و نوشت: مقامات غربی گفته‌اند، خواهان رسیدن به توافق نهایی پیش از 9 ژوئیه هستند تا از بررسی طولانی از کنگره جلوگیری کنند. محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران روز سه‌شنبه به همراه دو تن از ارشدترین مقامات کشورش به وین بازگشت و با جان کری، وزیر خارجه آمریکا دیدار کرد. سرگی لاورف، وزیر خارجه روسیه نیز اواسط روز سه‌شنبه به وین آمد. به گفته دیپلمات‌ها، آقای ظریف به‌منظور مشورت‌های حساس و حیاتی درباره گفت‌وگوهای هسته‌ای به تهران سفر کرده بود. حسین فریدون، برادر رئیس‌جمهور ایران و علی‌اکبر صالحی، ریاست آژانس انرژی اتمی نیز که در گفت‌وگوهای لوزان نقشی کلیدی ایفا کرد، به وین آمده‌اند. آقای ظریف در فرودگاه وین گفت، گفت‌وگوها در حال حاضر در مرحله حساسی است؛ اما گفت‌وگوها «قطعاً پیشرفت‌هایی داشته است... حضور آقای صالحی با وجود بیماری، نشان‌دهنده جدیت ایران در گفت‌وگوهاست».

در ادامه مقاله آمده است: مقامات غربی اواخر روز دوشنبه گفته بودند، همچنان مشخص نیست که آیا ایران و شش قدرت جهانی خواهند توانست اختلاف‌های خود را حل‌وفصل کنند یا خیر؟ تمام طرف‌ها در روزهای اخیر گفته‌اند، تمدید گفت‌وگوها فراتر از 30 ژوئن اجتناب‌ناپذیر است. در هفته‌های اخیر نیز گفت‌وگوها درباره بسیاری از مسائل کلیدی با چالش روبه‌رو شده بود. دیپلمات‌های غربی گفتند، احتمالاً آقای ظریف در تهران از رهبر ایران توصیه‌های جدی دریافت کرده است، البته مقامات ایرانی درباره جزئیات دیدارهای ظریف در تهران اظهار نظر نکرده‌اند؛ اما آقای ظریف پس از دیدار روز سه‌شنبه با آقای کری در وین گفت که برای گرفتن دستور به تهران نرفته بود. «من تاکنون مجوز گفت‌وگو داشته‌ام و برای رسیدن به توافق نهایی اینجا هستم و تصور می‌کنم می‌توانیم به توافق برسیم». روز سه‌شنبه در حساب توئیتری رسمی آیت‌الله خامنه‌ای، تصویری از آقای ظریف و سایر اعضای ارشد تیم مذاکره‌کننده ایران با این جمله منتشر شد که «من مذاکره‌کنندگان را قابل اعتماد، شجاع و وفادار می‌دانم». هفته گذشته، آیت‌الله خامنه‌ای در سخنرانی خود گفت: مخالف توقف 10 تا 12 ساله‌ برنامه هسته‌ای ایران است؛ ایشان در این سخنرانی لغو فوری بسیاری از تحریم‌های بین‌المللی را خواستار شد.

در پایان مقاله آمده است: بزرگ‌ترین نکته توافق نهایی به درخواست‌های ایران مبنی‌بر مخالفت با دسترسی نامحدود مقامات آژانس به مراکز نظامی مربوط بوده است. آژانس به‌طور معمول از مراکز غیرهسته‌ای، از جمله برخی مراکز نظامی در سایر کشورها بازدید می‌کند. روز دوشنبه یک مقام آمریکایی گفت: روی فرآیندی کار کرده‌اند که «همزمانی» میان اقدامات غرب در رفع تحریم‌ها و گام‌های ایران در محدودسازی برنامه هسته‌ای تضمین شود.

 

پیمان وهابی- صهیونیستی علیه ایران:

 «تیری میسان» روزنامه‌نگار، نویسنده و تحلیلگر فرانسوی به‌تازگی در یادداشتی افشا کرده است که رژیم صهیونیستی و عربستان با حمایت کامل غرب، برای براندازی نظام ایران پیمان بسته‌اند. وی در یادداشت خود می‌نویسد: بنا بر اطلاعات به‌دست‌آمده، طی 17 ماه گذشته که مذاکرات میان واشنگتن و تهران در جریان بوده است، تل‌آویو نیز مذاکرات محرمانه‌ای را با ریاض آغاز کرده است و هیئت‌های عالی‌رتبه هر دو طرف دست‌کم پنج مرتبه در این مدت در هند، ایتالیا و جمهوری چک با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کرده‌اند. بنا به گفته این روزنامه‌نگار فرانسوی، رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی هم درزمینه اقتصادی و هم درزمینه سیاسی به توافقاتی دست یافته‌اند. وی درباره مواد توافقی رژیم صعودی و صهیونیستی افشا می‌کند که در حوزه سیاست، تل‌آویو و ریاض توافق کرده‌اند، تا از یک‌سو برای تغییر و برقراری نظام‌هایی دموکرات در کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و نیز تغییر نظام سیاسی در ایران تلاش کنند و از سوی دیگر، با ایجاد کردستانی مستقل، به‌نحوی سبب تضعیف ایران، ترکیه (مگر اینکه تضمین کند متحد همیشگی رژیم صهیونیستی خواهد بود) و عراق شوند.

 

خبر کوتاه:

* ویکتور لیتووکین، کارشناس نظامی در گفت‌وگو با شبکه «روسیا الیوم» در پاسخ به این پرسش که به نظر می‌رسد، آمریکا بر رسیدن به توافق هسته‌ای با ایران اصرار دارد، گفت: آمریکا در شرایط خاص اقتصادی و سیاسی قرار دارد. مشکلات این کشور در منطقه را که به تحریک این کشور به‌وجود آمده‌اند، نیز باید در نظر گرفت. ایران یکی از طرف‌هایی است که می‌تواند در مبارزه با داعش نقش ایفا کند؛ بنابراین آمریکا تلاش می‌کند تا با ایران به توافق برسد و بتواند با این کشور رابطه داشته باشد. آمریکا متوجه شده است که طی سی سال گذشته تحریم‌های علیه ایران نتیجه‌ای نداشته است.

اخبار و تحلیل‌ها: بی‌نتیجه‌بودن تحریم‌ها از جمله مسائلی است که آمریکایی‌ها این روزها از طرح آن وحشت دارند و می‌دانند طرح گسترده آن در روند مذاکرات تأثیرگذار است.

* قائم‌مقام وزیر کشور و عضو ستاد انتخابات کشور اعلام کرد: 63 نفر از مدیران کل وزارت کشور، اعم از استاندار، فرماندار و شهردار برای شرکت در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از سمت خود استعفا داده‌اند. حسینعلی امیری افزود: استعفای این سه گروه از مدیران کل وزارت کشور مورد موافقت رحمانی‌فضلی، وزیر کشور و مقامات مربوطه قرار گرفته است.

* استاندار فارس در نامه‌ای به وزارت کشور، از سمت خود استعفا داد. احمدی گفته است، برای شرکت در انتخابات مجلس استعفا داده است؛ اما نمی‌داند که آیا وزیر کشور با استعفای او موافقت کرده است یا نه. این استعفا در حالی رقم خورد که به‌تازگی اصلاح‌طلبان تندرو فارس با فشار همه‌جانبه سیاسی و رسانه‌ای در پی برکناری احمدی بودند و هر روز شایعه می‌کردند که او استعفا داده است؛ اما مسئولان، رفتن احمدی را تکذیب می‌کردند.

* این روزها سیاست‌های پیاده‌نظام رسانه‌ای غرب در ایران‌هراسی و نشان‌دادن چهره‌ای نامطلوب از جمهوری اسلامی ایران افزایش یافته است. در این میان، بی‌بی‌سی فارسی را می‌توان فعال‌تر از دیگر رسانه‌ها دانست. به نظر می‌رسد، بی‌بی‌سی فارسی نقش خود را در وارونه‌نمایی حقایق مذاکرات به‌خوبی ایفا کرده و بیشترین تأثیر را در مقصرنمایی ایران داشته است، موضوعی که این روزها در دستور کار اصلی اتاق فکرهای غربی، علیه جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته است. گزارش های تلویزیون بی‌بی‌سی فارسی درباره وضعیت پایگاه نطنز و سازوکار لغو تحریم‌ها علیه ایران مهم‌ترین سوژه‌های تبلیغی بنگاه رسانه‌ای دولت بریتانیا درزمینه هسته‌ای علیه ایران بوده است.

* سردار «حسین ساجدی‌نیا» رئیس پلیس پایتخت، با اعلام کشف و ضبط بیش از ۱۳۰ تن پوشاک قاچاق در 48 ساعت گذشته و اشاره به کاهش 25 درصدی جرم و جنایت در 11 روز نخست ماه مبارک رمضان درباره روزه‌خواری آشکار در پایتخت نیز گفت: گزارش‌هایی که در این زمینه به‌‌دست ما رسیده، (روزه‌خواری) نسبت به سال گذشته بسیار کمتر بوده و مردم و اصناف همکاری خوبی در این خصوص با پلیس داشته‌اند.

* «علی عواض عسیری» سفیر عربستان در لبنان گفت: سیاست عربستان در لبنان مشخص است، چه آن را در «ویکی‌لیکس» دیده باشیم یا نباشیم، اگر ریاض از یک طرف سیاسی یا حزب حمایت می‌کند، به مصلحت لبنان است(!). عسیری در ادامه ادعایش افزود، این حمایت به نفع لبنان و نهادهایش است و کمک به ارتش لبنان همچنان پابرجاست. گفتنی است، مؤسسه‌ها و اشخاص لبنانی که به‌تازگی براساس اسناد ویکی‌لیکس مشخص شد، از عربستان کمک‌های مالی دریافت کرده‌اند، به‌ویژه آن دسته از کسانی که در لبنان به‌سر می‌برند، هم‌اکنون از خود رژیم سعودی می‌خواهند به آنها غرامت دهد؛ زیرا وزارت خارجه سعودی به تعهدات خود مبنی‌بر محرمانه‌ماندن اطلاعات مربوط به آنها عمل نکرده است.(!)

* رئیس‌جمهور آمریکا با اعلام اینکه همه نگرانی‌های غرب درباره برنامه هسته‌ای ایران باید در هرگونه توافق جامع لحاظ و رفع شود، تهدید کرد: در صورت لزوم، آمریکا از مذاکرات خارج خواهد شد. به گزارش بلومبرگ، «باراک اوباما» در کنفرانس خبری مشترک با «دیلما روسف»، رئیس‌جمهور برزیل در کاخ سفید درباره مذاکرات هسته‌ای اظهار کرد: بی‌اعتمادی عمیقی که میان ایران و آمریکا وجود دارد، به‌زودی از بین نخواهد رفت و مذاکره‌کنندگان کشورهای گروه 1+5 بر دستیابی به توافقی پافشار خواهند بود که همه راه‌های دستیابی به سلاح هسته‌ای را از بین ببرد و قابل راستی‌آزمایی باشد.

منبع : بصیرت

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۴/۱۰
امیر مهدوی