نازعات313

آخرین نظرات
نویسندگان

براساس گزارش منابع خبری، قرار است مراسم رونمایی از کتاب هوشنگ سیحون در فرهنگسرای نیاوران برگزار شود. در این مراسم که به همت موسسه «هنر معماری قرن» برگزار خواهد شد کتاب مجموعه آثار این معمار و نقاش رونمایی ‌شود.


روزنامه کیهان پیش از این در صفحه «پاورقی» به بررسی کارنامه و عملکرد سیحون در عصر پهلوی پرداخته است. در بخشی از این مطالب که در جلد چهارم کتاب «معماران تباهی» منتشر شده از سوی دفتر پژوهش‌های کیهان گردآوری شده آمده است:

«هوشنگ سیحون در سال ۱۲۹۹ شمسی در تهران و در یک خانواده «بهائی» به دنیا آمد. پدرش از یهودیانی بود که به فرقه ضاله بهائیت پیوسته بود...عده‌ای وابستگی سیحون به بهائیت و عضویت او در کلوب روتاری و گروهی دیگر نزدیکی بیش از حد وی به دربار را دلیل اصلی ترفیعات سریع و انتصابش به ریاست دانشکده هنرهای زیبا می‌دانند.

عامل اصلی انتصاب او هر چه باشد، در این نکته تردیدی نیست که او با مأموریت اجرای برنامه‌هایی در جهت ایزوله و منزوی ساختن دانشجویان و هنرمندان وطنی بر مسند ریاست دانشکده هنرتکیه زد... دانشکده هنرهای زیبا در زمان سرپرستی هوشنگ سیحون، به سمت ابتذال حرکت کرد و رفتار و روابطی که او به عنوان رئیس این مرکز آموزشی از خود بروز داد، در جهت رواج فرهنگ و آموزه‌های غربی و دامن زدن به بی‌بندوباری و کشاندن جوانان و هنرمندان به «از خود بیگانگی» بود. در دوران ریاست او نابهنجاری‌های فراوانی در تمام ارکان این دانشکده مشاهده می‌شد...رواج ابتذال و تشویق لاابالی گری در دانشکده هنرهای زیبا در دوران ریاست هوشنگ سیحون آن قدر اوج گرفت و آنچنان تأثیر بدی بر رفتار و کردار دانشجویان رشته‌های مختلف این دانشکده گذاشت که دانشجویان هنرهای زیبا را در شمار بدنام‌ترین دانشجویان دانشگاه تهران قرار داد. وضعیتی که سیحون نخستین سنگ بنای آن را گذاشت، کار را بدان جا کشاند که چندی بعد، مردم و مسئولین دانشکده‌های دیگر نسبت به آن اعتراض کردند و مقامات مسئول این دانشکده طی بخشنامه‌ای خواستار تصحیح این گونه رفتار و کردار شدند.یکی دیگر از اقدامات مهندس هوشنگ سیحون در دوره ریاست دانشکده هنرهای زیبا، استفاده از مدل‌های زننده و عریان درکلاس‌های درس بود. عریان شدن زنان در کلاس نقاشی و طراحی آناتومی در شمار ره آوردهایی است که اساتید غرب زده‌ای چون هوشنگ سیحون به ارمغان آوردند.»
گفتنی است، «بنیاد نیاوران» وابسته به معاونت هنری وزارت ارشاد است و مدیریت آن را سیدعباس سجادی، یکی از مجریان صداوسیما برعهده دارد.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۳/۰۱
امیر مهدوی

یک بهایی