نازعات313

آخرین نظرات
نویسندگان

ظریف هم دلواپس است!

دوشنبه, ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴، ۰۳:۱۰ ب.ظ

در مصاحبه با اشپیگل معلوم شد

 محمدجوادظریف هم دلواپس صداقت آمریکاست! 

وزیر امور خارجه تاکید کرد که همه ما درباره‌ صداقت و جدیت طرف مذاکره‌کننده به ویژه آمریکا نگران هستیم و سطح این بی‌اعتمادی بالا و متقابل است.

«محمدجواد  ظریف» وزیر امور خارجه ایران در گفت‌وگو با نشریه آلمانی اشپیگل گفت: ایران و آمریکا دیدگاه‌های جهانی متفاوتی دارند. بنابراین دو کشور با یکدیگر اختلاف خواهند داشت.


ظریف در پاسخ به سوال اشپیگل درباره‌ شادی مردم ایران پس از انتشار بیانیه‌ لوزان گفت: این حق مردم است که شاد باشند و این مسئولیت دولت است که این شادی را فراهم کند. آنچه در لوزان اتفاق افتاد یک دستاورد مهم است! اما یک توافق نیست. من معتقدم که یک توافق هسته‌ای نه تنها ممکن بلکه محتمل است. وی ادامه داد: ما در خصوص یک سری از پارامترهای کلیدی به یک درک مشترک رسیدیم تا بتوانیم به راه حل نهایی دست پیدا کنیم. لازم است که آنها را به نگارش درآوریم و این دقیقا همان کاری است که همکاران من در وین انجام دادند.
انتشار فکت شیت، سازنده نیست
وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره‌ فکت شیت منتشر شده از سوی وزارت امور خارجه آمریکا درباره‌ بیانیه لوزان اظهار کرد: من فکر نمی‌کنم که انتشار این فکت شیت‌ها اقدام خیلی سازنده‌ای باشد. جهان یک تغییر اساسی کرده است. شما دیگر نمی‌توانید مخاطبان خود را انتخاب کنید. در گذشته شما قادر بودید که دیدگاه خود از حقیقت را منتشر کنید و روایت خود را به مخاطبانتان ارائه دهید و طرف‌های دیگر نیز می‌توانستند برداشت خود را در اختیار مخاطبانشان قرار دهند.
ظریف افزود: اما امروز با توجه به وجود اینترنت و رسانه‌های اجتماعی روایت‌ها جهانی می‌شوند و اینجاست که مشکل به وجود می‌آید، بنابراین شما نیاز دارید بتوانید بسته کامل شده و نهایی را ارائه دهید.
وی درباره‌ سخت‌ترین مسائلی که هم اکنون میان مذاکره‌کنندگان مورد بحث است، گفت: در واقع در این جا باید تمام توافقات را به گونه‌ای به نگارش درآوریم که دست کم برای هر 8 عضو این مذاکرات شامل ایران، آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، انگلیس، و آلمان به علاوه اتحادیه اروپا قابل قبول باشد. بنابراین در یک طرف ایران قرار دارد و در طرف دیگر 7 مذاکره‌کننده دیگر.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات در رایزنی‌ها اختلاف نظر میان کشورهای عضو 1+5 است، تاکید کرد: اما حتی این 7 عضو دیگر نیز لزوما بر سر همه چیز اتفاق نظر ندارند. بیشترین زمان ما برای مذاکره میان گروه 1+5 گرفته می‌شود چون آنها باید در نهایت یک موضع واحد را اتخاذ کنند. در برخی از مسائل آنها هنوز یک موضع مشترک ندارند.
به گزارش ایسنا، ظریف علاوه بر این درباره‌ تفاوت اظهارات ایران و متن فکت شیت آمریکایی در خصوص روند لغو تحریم‌ها و چگونگی محدود شدن برنامه هسته‌ای ایران گفت:‌ در واقع ما درباره‌ تعداد سانتریفیوژها که قرار است در نطنز و فردو داشته باشیم به علاوه آنچه که قرار است درباره‌ راکتور آب سنگین اراک اتفاق بیفتد بسیار انعطاف‌پذیر بودیم اما واضح است که تمام تحریم‌های مالی و اقتصادی که از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا اعمال شده‌اند برداشته خواهند شد.
وی ادامه داد: روند لغو این تحریم‌ها با یکدیگر متفاوت خواهد بود چون اتحادیه‌ اروپا و آمریکا هر یک روال قانونی خود را دارند. ما به عنوان یک کشور خارجی زمانی که با یک کشور بیگانه وارد معامله می‌شویم نیازی نداریم که در پیچیدگی‌های داخلی که هر کشوری با آن روبرو است مواجه شویم. شما تنها نیاز دارید که با خروجی نهایی توافق کنید و این کاملا روشن است.
وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره‌ اینکه ایران اجازه بازرسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از سایت‌های نظامی کشور را نخواهد داد، گفت: ما پیش از این مشخص کردیم که اگر به یک توافق دست پیدا کنیم ایران آماده است تا از طریق سیستم قانونی خود پروتکل الحاقی معاهده ا‌ن‌پی‌تی را اجرا کند. واضح است که هیچ کشوری اجازه دسترسی آزاد به تاسیسات محرمانه‌اش را نمی‌دهد و تمام معاهدات بین‌المللی به این مسئله که شما چگونه با مسائل محرمانه کشورتان برخورد می‌کنید توجه دارند.
مخالفت مقامات ایرانی با بازرسی خارج از استاندارد جهانی
ظریف همچنین گفت: من فکر نمی‌کنم که ایران هیچ مشکلی با پذیرش استانداردهای شفاف‌سازی بین‌المللی داشته باشد و باز هم من بر این باورم که در اینجا یک پافشاری روی روایتی خاص وجود دارد که برخی خواهان ارائه آن هستند. اتفاقی که موجب واکنش مقامات ما در تهران شده است.
نشریه اشپیگل در ادامه به بیانات مقام معظم رهبری و ابراز نگرانی ایشان درباره‌ نتیجه‌ مذاکرات لوزان و تردید درباره‌ صداقت طرف غربی پرداخت.
وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به این مسئله گفت: همه ما درباره‌ صداقت و جدیت دوستان مذاکره‌کننده غربی‌مان به ویژه آمریکا نگران هستیم. سطح این بی‌اعتمادی بالا و متقابل است.
توهم آمریکایی برای تغییر نظام ایران
ظریف همچنین درباره‌ مخالفت برخی از تندروها در ایران با توافق هسته‌ای به اشپیگل گفت: من امیدوارم که این مسئله چیزی باشد که تاکنون به طور کامل حل شده است. بنابراین نیازی ندارم که وارد کار سخت متقاعد کردن تندروهایمان شوم! وی در پاسخ به سوال دیگری درباره‌ شعارهای ضدآمریکایی طی 35 سال گذشته در ایران و اینکه آیا توافق هسته‌ای سبب تغییر موضع تهران نسبت به شیطان بزرگ می‌شود یا خیر، گفت: این توافق محکی است برای این مسئله که آمریکا تا چه میزان مایل است از توهم خود برای تغییر نظام در ایران، توهم دشمنی و خصومت با مردم ایران و انقلاب اسلامی دست بردارد.
این دیپلمات ارشد ایرانی ادامه داد: ما درباره‌ بهبود روابط حرف نمی‌زنیم. ما با آمریکا اختلافاتی خواهیم داشت که مهم نیست چه چیزی هستند. ایران و آمریکا دیدگاه‌های جهانی متفاوتی دارند و ما از این دیدگاه‌هایمان دست بر نمی‌داریم. این بخشی از هویت ماست که لزوما به معنی جنگ نیست.
وی تاکید کرد که هم اکنون ایران در حال مذاکره با آمریکا بر سر یک مسئله است که آن هم موضوع هسته‌ای می‌باشد و افزود: اگر ما بتوانیم به این مسئله رسیدگی کنیم می‌تواند پایه‌ای برای این باشد تا ببینیم می‌توانیم بر سر دیگر مسائل نیز توافق کنیم یا نه.
 استفاده از تجهیزات نظارتی ساخته شده در «آزمایشگاه‌های دولت آمریکا»!
«ارنست مونیز» وزیر انرژی آمریکا در مصاحبه با بلومبرگ گفت: پس از توافق، تجهیزات نظارتی ساخته شده در «آزمایشگاه‌های دولت آمریکا» در تاسیسات هسته‌ای ایران نصب می‌شود!.
اظهارات وزیر انرژی آمریکا از یک تهدید اطلاعاتی و حفاظتی علیه برنامه هسته‌ای ایران پرده بر می‌دارد.
مونیز افزود: شکی نیست که برنامه هسته‌ای ایران محدودتر از آن چیزی است که ما روی کاغذ فرض کرده‌ایم.
وی در ادامه گفت: توافق کلی میان 1+5 این است که لازم است پیش از شروع کاهش تحریم‌ها، پارامترهای کلیدی هسته‌ای تحقق پیدا کند.
بازرسی از پارچین میسر نیست
سرگئی ریابکوف، مذاکره‌کننده ارشد روسیه و معاون وزیر خارجه این کشور گفت: ایران و گروه 1+5 نتوانسته‌اند به راه‌حلی درباره ابعاد نظامی ادعایی برنامه هسته‌ای ایران دست یابند.
وی گفت: «مباحث درباره لیستی از تأسیساتی که بازرسان بین‌المللی اجازه بازرسی از آنها را در ایران خواهند داشت و اینکه دسترسی آنها به این تأسیسات چگونه خواهد بود، ادامه دارد».
ریابکوف در سخنانی که خبرگزاری ایتارتاس روسیه آنها را منتشر کرد، گفت:‌ «سؤال در حوزه دسترسی مطرح است: اینکه آژانس چقدر، چگونه، چند وقت یک بار و چرا می‌تواند درون ایران اطلاعات جمع‌آوری کند؟». وی افزود: «مشکل دیگر فرآیند همزمان حل گام به گام مسئله [جنبه‌های نظامی ادعایی برنامه هسته‌ای ایران] است که اکنون بین ایران و آژانس ادامه دارد».
معاون وزیر خارجه روسیه گفت: «هر دو فرآیند به ‌معنای جمع‌آوری اطلاعات، تحلیل آن و نیز تلاش برای یافتن مبنایی است برای اعلام کافی بودن بازرسی‌ها و نیز اعلام پایان مشکل‌زایی و نگران‌کنندگی این مسئله».
ریابکوف گفت: «ایرانی‌ها منطقاً اصرار دارند که فرآیند باید به ‌سمت پایان یافتن حرکت کند و اینکه پس از فعالیت‌هایی مشخص وضعیت اصلی ترسیم گردیده و اگر اطلاعات برای کارشناسان آژانس راضی‌کننده باشند، دیگر این مسئله مطرح نشود». وی ادامه داد: «اکنون ما در مرحله تدوین پارامتر‌های دسترسی هستیم به‌گونه‌ای که بتوان پایانی بر مسئله تحقیقات نظامی سابق گذاشت».
ریابکوف همچنین در گفت‌وگو با اینترفاکس، دیگر خبرگزاری روسی، گفت که احتمال دستیابی به توافقی درباره دسترسی بازرسان آژانس به تأسیسات نظامی پارچین در آینده نزدیک میسر نخواهد بود.
وی گفت:‌ «انتظار ندارم که درباره این مسئله خاص طی چند روز آتی توافق حاصل شود. این مسئله بخشی از مجموعه مسائلی گسترده‌تر است و این مسائل چنان پیچیده هستند که برای حل آنها به زمان بیشتری نیاز است».

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۲/۲۸
امیر مهدوی

دلواپس